Előfordult már Önnel, hogy régi, megbízhatónak hitt ügyfele egyszer csak nem fizetett, tartozásokat halmozott fel, majd mire Ön feleszmélt, a cég már csődbe ment, megszűnt, felszámolták, és Ön csak állt tehetetlenül?

Talán kemény kijelentésnek tűnik, de a kintlévőségei 60 %-ért Ön is felelős.

Mivel a fizetésképtelenségi eljárások havonta átlagosan 1300 céget érintenek, egyetlen vállalkozó sem engedheti meg magának, hogy ne fordítson kiemelt figyelmet korábban biztonságosnak hitt vevőpartnereire.

 

Sok vállalkozó a már kialakult követelései behajtása érdekében behajtó cégeket alkalmaz, vagy jogi úton próbálja meg visszaszerezni pénzét. Azonban a legtöbben éppen arról feledkeznek meg, hogy éppúgy, mint egészségünk érdekében, a pénzügyek terén is a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.

Miért fontos a megelőzés?

A tartozás behajtása egy esetleges felszámolás esetén igen nagy nehézségekbe ütközik, és csak a hitelezők kis százaléka jut hozzá pénzéhez, hiszen a felszámolás alá kerülő vállalkozások legnagyobb része már vagyon nélküli cég. Éppen ezért nem elég a behajtásra koncentrálni, és csak akkor rohanni a pénzünk után, ha már baj van.

Mi a megoldás?

A SzámlaNavigátor lehetővé teszi, hogy ügyfeleiről mindig naprakész információkkal rendelkezzen, és azonnal értesüljön a cégekben bekövetkező változásokról, melyek partnere fizetőképességét befolyásolhatják (pl. végrehajtási, csőd- vagy felszámolási eljárás, kényszertörlés, székhely- vagy tulajdonosváltozás).
Közvetlenül az ügyfél rögzítésekor vagy számlázás előtt országos céginformációs adatbázisból kapja meg a legfrissebb cégadatokat. Heti cégfigyelő szolgáltatásunk révén időben megkapja a szükséges információkat ügyfeleiről.

 
Ne csak kezelje, inkább előzze meg a bajt!