fizetési tapasztalatTudja, hogyan szűrheti ki rosszul fizető vevőit? Szeretné tudni, hogy leendő ügyfele határidőben, pontosan fizet-e másoknak az országban?
A SzámlaNavigátor választ ad Önnek!A SzámlaNavigátor előfizetőjeként Ön díjmentesen jut fizetési tapasztalat információkhoz ügyfeleivel kapcsolatban.

A SzámlaNavigátor rendszerben, valamint a SzámlaNavigátor országos céginformációs szolgáltató partnere, a Bisnode Magyarország Kft. fizetési tapasztalat adatbázisában összegyűjtött és összesített adatok alapján egyedülálló módon pontos képet kaphat üzleti partnerei számlafizetési szokásairól.

Egyetlen táblázat segítségével összevetheti, hogy az Ön vállalkozása és más cégek felé ügyfelei:

  • általában milyen határidőt kapnak a számláik kifizetésére
  • átlagosan mekkora késéssel egyenlítik ki a számláikat
  • mennyi számlát fizettek ki határidőben
  • mennyi lejárt számlájuk van jelenleg,
  • valamint megtekintheti az ún. Paydex indexet, mely a Bisnode nemzetközi cégminősítési mutatószáma, mely 0 és 100 közötti skálán minősíti az üzleti partnerek fizetési morálját.

KINTLÉVŐSÉG-KEZELÉSI BÉLYEGZŐK A SZÁMLÁKON

A SzámlaNavigátor rendszerben kiállított számlákon automatikusan feltüntetésre kerül a SzámlaNavigátor kintlévőség-kezelési bélyegzője („Kintlévőségeink kezelését a Profit Holding Hungary Zrt. kintlévőség-kezelési üzletága végzi.”), valamint a Bisnode Fizetési tapasztalat adatbázis pecsétje is, mely utóbbi arra figyelmezteti vevőpartnerét, hogy a számla adatai bekerülnek egy országos adatbázisba.
Emellett új partnerünkként az Opten Informatikai Kft.  bélyegzője is már részévé vált a rendszerünkben kiállított számláinak!

A bélyegzők hatására garantáltan javul a vevői fizetési morálja, hiszen egy cég sem akarja, hogy a késedelmes teljesítésből fakadóan a megítélésüket negatívan befolyásoló adatok kerüljenek nyilvánosságra.

A Fizetési tapasztalat adatbázis természetesen nemcsak a rossz fizetési szokásokat jelzi, hanem referenciaként is szolgál a tekintetben, hogy megmutatja azt is, ha egy cég határidőben és pontosan egyenlíti ki a számláit.